Rob Maaskant

Yutaka

Yutaka!

Is een groep die eigenzinnige wereldmuziek maakt die, als het een naam moet krijgen, omschreven kan worden als passievolle, ritmische oorspelen met uitstapjes naar de geïmproviseerde tangojazz.

Yutaka!

De naam ‘Yutaka!’ ontstond toevallig als vreugdekreet in de studio, maar blijkt bij nader googelen in het Japans te betekenen: ‘warmte, rijkdom, vruchtbaar, teder en rust’. Samen met een vleugje passie alles waar onze muziek voor staat!

Yutaka!

Bespeelt een instrumentarium dat afkomstig is uit alle delen van de wereld en voor een deel zelfgebouwd. Zo wordt er gespeeld op een complete Indonesische gamelan, Pjingels (bloemvormige ijzeren percussieschalen), Afrikaanse percussie, krins (Afrikaanse speetdrums) doun-doun (basdrum), Boukara bou’s, anklungs (bamboe schudinstrumenten), balafon, waterdrums, Guzheng (Chinese harp), viool, trompetviool, cello, contrabas, lier, fluiten, Bellytron (Zeeuwse bellenkar), Udu (vaasdrum), steeldrum, hang, klankentaal en rap!

Yutaka!

Is te boeken voor festivals, schoolconcerten, zalen, voorstellingen, dans, literaire bijeenkomsten, openingen en sluitingen, binnen of buiten, boven of beneden.

Yutaka!

Is een onderdeel van ‘Het Bedrijf v/h’; een Zeeuwse groep van beeldend kunstenaars en musici, van spelers, makers en bouwers die sinds 1973 zo’n 2500 voorstellingen, concerten, tentoonstellingen en educatieve projecten in ruim 15 landen realiseerde voor een zo breed mogelijke internationale doelgroep.PERS

Persbericht

Nog geen persberichten beschikbaar