Rob Maaskant

Musici

Yutaka!

Bestaat uit: Ingeborg Cneut, Onno van Tongeren en Rob Maaskant

Ingeborg Cneut

Studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Gent en Maastricht en Argentijnse tango aan het conservatorium van Rotterdam. Ze speelde en werkte twee jaar in Argentinië, o.a. met het befaamde ‘Orquesta Escuela de Tango’ en daarna in België met o.a. de meester bandoneonspeler Alfredo Marcucci en de tangogroepen ‘Astor’, ‘Zapatango’ en ‘Orquesta Tipica Guardia La Cadenera’. Daarnaast geeft Ingeborg les aan diverse muziekscholen in Nederland. Ingeborg maakt sinds 2006 deel uit van de kerngroep van ‘Het Bedrijf v/h’.

Rob Maaskant

Volgde de grafische opleiding aan de Academie van Schone kunsten in Gent (1969) en vervolgde daarna zijn artistieke loopbaan in 1973 bij de beeldend muziektheatergroep het ‘Flup & Ju bedrijf’ en is sinds 1987 artistiek leider van de voortzetting van deze groep: ‘Het Bedrijf v/h’. Rob speelde daarnaast in het improvisatie trio ‘Worda Biena’ en 15 jaar als muzikant in het blazersgezelschap ‘Sint Juttemis’ en de slagwerkgroep ‘Zilte Swing’ met o.a. concerten op het North Sea Jazz Festival. Rob is nu werkzaam als theatermaker, muzikant, beeldend kunstenaar, filmer, regisseur en gastdocent voor het basis-middelbaar en hoger onderwijs en het kunstonderwijs.

Onno van Tongeren

Ooit begonnen als fluitist in de experimentele Rotterdamse underground, raakte Onno gefascineerd door de Afrikaanse percussie. Hij volgde lessen bij diverse Afrikaanse meesters o.a. Kaloga Traore en de legendarische meesterdrummer Arafan Toure. Daarna was hij percussionist bij o.a: ‘Mombha’, ‘Assarab’ en was hij een van de medeoprichters van de Afrikaanse percussiegroep ‘Obilaya’. Momenteel is Onno werkzaam als docent Afrikaanse percussie, geeft leiding aan zijn eigen percussiegroep ‘Kawienbi’ en vormt hij een duo met verhalenverteller Hans van Woerkom. Onno speelt sinds 2001 met Het Bedrijf v/h.