Rob Maaskant

Medewerkers

Sinds de oprichting van ‘Het Flup & Ju Bedrijf’ in 1973 heeft de groep met een groot aantal muzikanten, (vuur)spelers, bouwers en makers samengewerkt. Sinds 2006 bestaat de groep uit de volgende vaste medewerkers:

Rob Maaskant

zakelijk en artistiek leider, objecten, muziek, performance, regie
Volgde de grafische opleiding aan de Academie van Schone kunsten in Gent (1969) en vervolgde daarna zijn artistieke loopbaan in 1973 bij de beeldend muziektheatergroep het ‘Flup & Ju bedrijf’. Sinds 1987 is hij artistiek leider van de voortzetting van deze groep: ‘Het Bedrijf v/h’. Rob speelde daarnaast in het improvisatie trio ‘Worda Biena’ en 15 jaar als muzikant in het blazersgezelschap ‘Sint Juttemis’ en de slagwerkgroep ‘Zilte Swing’ met o.a. concerten op het North Sea Jazz Festival. Rob is nu werkzaam als theatermaker, muzikant, beeldend kunstenaar, filmer, regisseur en gastdocent voor het basis-middelbaar en hogeronderwijs en het kunstonderwijs.
Zie ook: Biografie

Ingeborg Cneut

muziek en performance
Studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Gent en Maastricht en Argentijnse tango aan het conservatorium van Rotterdam. Ze speelde en werkte twee jaar in Argentinië, o.a. met het befaamde ‘Orquesta Escuela de Tango’ en daarna in België met o.a. de meester bandoneonspeler Alfredo Marcucci en de tangogroepen ‘Astor’, ‘Zapatango’ en ‘Orquesta Tipica Guardia La Cadenera’. Daarnaast geeft Ingeborg les aan diverse muziekscholen in Nederland. Ingeborg maakt sinds 2006 deel uit van de kerngroep van Het Bedrijf v/h en sinds 2012 van de groep ‘Zie ook: Yutaka’.


Onno van Tongeren

muziek en performance
Ooit begonnen als fluitist in de experimentele Rotterdamse underground, raakte Onno gefascineerd door de Afrikaanse percussie. Hij volgde lessen bij diverse Afrikaanse meesters o.a. Kaloga Traore en de legendarische meesterdrummer Arafan Toure. Daarna was hij percussionist bij ‘Mombha’, ‘Assarab’ en was hij een van de medeoprichters van de Afrikaanse percussiegroep ‘Obilaya’. Momenteel is Onno werkzaam als docent Afrikaanse percussie, geeft leiding aan zijn eigen percussiegroep ‘Kawienbi’ en vormt hij een duo met verhalenverteller Hans van Woerkom. Onno speelt sinds 2001 met Het Bedrijf v/h en sinds 2012 van de groep ‘ Yutaka’.


Marc Geraads

vuurbeelden, performance, bouwprojecten
Marc is één van vaste krachten in de vuurvoorstellingen van ‘Het Bedrijf v/h’. Daarnaast werkt hij met zijn eigen vuurgroep ‘Phiro Dansoz’ (The Ultimate Fire and Dance Experience) waarin vuurspektakels worden gecombineerd met dans, acrobatiek en eventstyling en is hij één van de vaste drijvende krachten achter de befaamde ‘Passiespelen’ in Tegelen. Marc speelt en werkt bij Het Bedrijf v/h vanaf 2002.


Gusta Maaskant

muzikante, algemene zaken, bouwprojecten
Gusta werkt bij ‘Het Bedrijf v/h’ sinds de oprichting ervan in 1973. Eerst als speelster en maakster in de grote producties en later ook als medewerker algemene zaken, muzikante en kostuummaakster. Daarnaast speelde zij van 1976 t/m 1985 euphonium in de internationale blazersgroep ‘Sint Juttemis’.


Anoeshka Maaskant

dans, performance, video en visagie
Anoeshka speelt al sinds haar 17e jaar mee in de grotere producties van ‘Het Bedrijf v/h’. Eerst voornamelijk als danseres, daarna ook steeds meer als performer en actrice. Daarnaast is ze cameravrouw bij de grotere producties van de groep en verzorgd daarbij de visagie. In de speelfilm ‘Circádâ’ speelde ze de rol van Anoes.


Paco Maaskant

licht, geluid, performance & video
Werkt mee met ‘Het Bedrijf v/h’ sinds hij op zijn 6e jaar begon als allround inplugger. In de meest recente producties verzorgde hij zowel licht als geluid. In kleinere producties treed hij soms op als performer. Daarnaast legt hij als vaste cameraman en editor van het gezelschap vrijwel alle producties vast. Paco werkt momenteel als cameraman/editor/licht en geluidstechnicus bij Tjoonk GVL.


Cor de Lange

vuurbeelden, gastspeler
Met de komst in 1987 van de vuurspelers Cor en Remi de Lange deden naast de organische objecten ook de geometrische, abstracte vormen hun intrede binnen de voorstellingen. Naast zijn werk met ‘Het Bedrijf v/h’ heeft Cor daarnaast ook altijd zijn eigen solo performances gehad. De laatste jaren speelt Cor alleen nog mee in de grote projecten.


Remi de Lange

Vuurspeler, gastspeler
Remi was, evenals zijn vader Cor, vanaf 1987 betrokken bij ‘Het Bedrijf v/h’. Eerst voornamelijk als vuurspeler maar later ook steeds meer als performer en muzikant in ‘Het Museum van de Verbeelding’. De laatste jaren speelt Remi alleen nog mee in de grote projecten.


René Everts

gastmuzikant, performance
René Everts is saxofonist en vocalist van de Zeeuwse rockformatie Capital Sentimental. In 2004 leverde hij zijn eerste bijdrage aan een voorstelling van ‘Het Bedrijf v/h’, namelijk 'Cirkels' tijdens het Vlissingse straatfestival. Sindsdien vervulde hij wisselende gastrollen als steltloper en vuurspeler maar voornamelijk als muzikant. René was betrokken o.a. betrokken bij 'Rogier', 'Schakels', 'de Troost van Geur' en het recente filmproject 'Circádâ'. Onlangs verscheen het tweede album 'Primal Connections' van zijn band.Gastdocenten

Voor de verschillende educatieve- en jongeren projecten werd tot nu toe samengewerkt met de volgende docenten/kunstenaars:

Gwendolyn Hilgersom en Lia Sorber (dans), Coen Aalberts, Onno van Tongeren, Renske Breeman en Dies le Duc (muziek), Paul & Menno de Nooijer (film en animatie), Rieks Soepenberg en Dirk de Kam / Stichting Juister (film), Wim Hofman (literatuur) en Koen Schyvens (dramaturgie).Medewerkers sinds 1973

Hennie Schwartz, Pierre Schwartz, Henze Boekhout, Rob Maaskant, Dies le Duc, Nick van Raay, Gusta Maaskant, Martien Groeneveld, Danny van Dijk, Hassan Erraji, Cees But, Harry van der Wekken, Luc Mishalle, Cecile Bélec, Cor de Lange, Remi de Lange, Marianne Maaskant, Hans Mekel, Coen Aalberts, Wim Bakker, Zilte Swing, Fons de Smidt, Guus Beckers, Jaap van de Schraaf, Claudia van der Lubben, Patrick Votrian, I Piu Piccoli, Christien Schop, Joke Hamminga, Debbie van der Burgh, Stefan van Zijl, Annemarijke de Jong, Marc Geraads, Eric Dobben, Onno van Tongeren, Ingeborg Cneut, Esther Barten, Mascha Lamers, René Everts, Juliette Corsten, Moniek de Leeuw.