Rob Maaskant

Film

‘Exit’ (1997)

De eerste speelfilmervaring die Het Bedrijf v/h opdeed was tijdens hun medewerking aan de film ‘Exit’ van Paul en Menno de Nooijer. In deze surrealistische film vulde de groep met hun vervreemdende objecten een aantal droombeelden in en verzorgden daarnaast een deel van de filmmuziek. ‘Exit’ was een project dat in Nederland met de nodige argwaan werd ontvangen maar dat internationaal op veel grote filmfestivals opzien baarde en een aantal belangrijke internationale filmprijzen in de wacht sleepte.


Workshopproject

Tijdens de workshopprojecten van ‘De Werf’ voor het Straatfestival in Vlissingen werkte Rob Maaskant samen met een groep enthousiaste jonge filmers onder leiding van de filmer Rieks Soepenberg. Vanuit die samenwerking ontstond het idee om de beeldenwereld van Het Bedrijf v/h in een ‘verhalende documentaire’ op film vast teleggen. Een idee dat in 2010 uiteindelijk resulteerde in een volwaardige bioscoopfilm:‘Circádâ’ (2011)

Op zondag 11 september 2011 ging onder grote belangstelling de film Circádâ van Rob Maaskant in première op het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen De film verhaalt over de belevenissen van een kleine, rondreizende rariteitenshow, waarvan de spullenbaas de passie heeft ooit zelf te kunnen vliegen en op die manier te ontsnappen aan de aardse, absurde realiteit. De drang om deze droom te verwezenlijken wordt bijna obsessief wanneer onverwacht een raadselachtige, jonge vrouw, die over een heel bijzondere gave blijkt te beschikken, zich bij het gezelschap aansluit.

‘Circádâ’ is een bijzonder samenwerkingsproject tussen de makers, spelers en musici van Het Bedrijf v/h en een aantal jonge talentvolle Zeeuwse spelers, musici en filmers. Rob Maaskant schreef het scenario en voert de regie, de filmtechnische begeleiding is in handen van Rieks Soepenberg

Circádâ is gebaseerd op de ervaringen en belevenissen die we met ons eigen reizende kunstenaarsgezelschap Het Bedrijf v/h opdeden tijdens de vele tournees langs de nationale en internationale festivals en geeft zo een vrij realistisch beeld van de intense en soms ook persoonlijke ‘strijd’ die geleverd moet worden om een fantasievolle, artistieke droom te verwezenlijken binnen onze alledaagse werkelijkheid.

‘Circádâ’

Tijdsduur: 75 minuten.

cast: Sinedu de Graaf, Ingeborg Cneut, Anoeshka Maaskant, Onno van Tongeren, Remi de Lange, Paco Maaskant, Cor de Lange, Rob Maaskant, Marc Geraads, Andor van der Ploeg. camera: Melvin Rijk, montage: Paco Maaskant, geluid: Quintin Vermeulen, visual effects: Erik van Helvoirt, regie-assistentie: Wietske de Klerk, Matthias Hoekman en Sebastiaan Hoekman, camera-assistentie Patrice Winfield, Paulien Kuiper en Arnout van der Maas, scenografie: Rieks Soepenberg, muziek: Onno van Tongeren, Ingeborg Cneut en Rob Maaskant, scenario, vormgeving, productie en regie: Rob Maaskant.

Circádâ is inmiddels ook op dvd verschenen. Zie hiervoor: Winkel

Circádâ heeft ook een eigen facebook pagina: circadamoviePERS

Persbericht

Nog geen persberichten beschikbaar